keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Keksiaddikti

Luokitus: vaikea sellainen. Potilaan jota tässä yhteydessä kutsutaan nimeltä "Sanna"
(nimi muutettu ;D) oireet ovat jatkuneet jo useita vuosia eli vaiva on krooninen.
 
Kyseisen pakko-oireisen potilaan mukaan ongelmia tuottaa kahvipöytätarjoilun lisäksi mm. kaupassakäynti. Epikriisin mukaan jalat automaattisesti kulkeutuvat keksihyllyjen väliin ja käsi ojentuu varsinkin tiettyjä paketteja kohti. Potilas itse kertoi että jokaisen kaupassa käynnin yhteydessä tulee ostettua keskimääräisesti kaksi keksipakettia vaikka ostoksilla ollessa nimenomaan pyritään välttämään kyseistä osastoa.
 
Valkosuklaa Filippinos
 
Keksit tulevat ajatuksiin usein ja ne maistuvat eritoten vaniljateen yhteydessä. Pahiten riippuvaisuutta esiintyy valkosuklaa Fillipinoksien, KaruselliCookien sekä Minttusuklaaleivosten läheisyydessä ja aiheuttavat potilaalle vastustamatonta tarvetta syödä ne. Myös Ikean omenakeksit kuuluvat näihin. Puolikas paketti pipareita sujahtaa suuhun ihan huomaamatta.
Karuselli Cookie
Ongelman vakavuus todettiin hiljattain kun tavanomaisten ruokaostosten lisäksi ostoskoriin harhaantui jälleen kerran Filippinos-paketti. Potilas itse eli "Sanna" (nimi muutettu) ei ymmärtänyt tilanteen vakavuutta mutta  addiktio-tyyppisestä käytöksestä kertoi mm. se että keksipaketti oli jo lähes syöty ennen kotiin pääsyä. Muihin ostoskassin ruokatarvikkeisiin ei sensijaan oltu kajottu.

Keksihirmun lapset ovat antaneet oman lausuntonsa ja kertoneet että äiti käy keksikaapilla
välillä myös öisin. Heillä on todistusaineistoa tapahtumasta. Äiti tosin kiistää kaiken.
 
Mikäli ajaudutte tilanteeseen että nimeltämainitsematon "Sanna" on tulossa kahville, suosittelemme varaamaan tarjolle tarpeeksi keksejä. Vaarana on että keksiaddiktilla karkaa ns. mopo käsistä. Vaihtoehtoisesti kannattaa tyrkyttää pelkästään teetä tai vettä.

Potilas on omien sanojen mukaaan pyrkiny vähentään piparin ostoa ja syöntiä.
Tosin tämän lausunnon kuvamateriaalia varten hän "joutui" hankkimaan kyseiset keksipaketit.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti