lauantai 6. heinäkuuta 2013

MURPHYN LAKI osa 1 "Kaikki mikä voi mennä pieleen myös menee pieleen"



"Jos jokin menee pieleen, se menee pieleen siten, että se aiheuttaa mahdollisimman paljon vahinkoa." Nyt se on tullut ihan omakohtaisesti todistettua.Tää kevät on ollu isolla mittasuhteella pelkästään positiivisten asioiden aikakautta. Mutta jännä juttu että sitten kun tietyt asiat alko mennä alamäkeä niin sitä ketjureaktiota ei sitten pysäyttänyt yhtään eikä mikään. Näillä "tietyillä" tarkoitan lähinnä kaikkea käsiinhajoavaa. Kuten autoja.



MURPHYN LAIT
osa 1


JOS TARVITAAN n KAPPALETTA KOMPONENTTEJA, NIITÄ ON VARASTOSSA n -1 KAPPALETTA

Tietokoneen kohtuu uusi ulkoinen kovalevy vaan lakkas toimimasta. Paha yksityskohta on se että mää olin sitä viimeiseksi käyttäny. Asian  ikävyyttä ei vähennä ollenkaan se että se sisälsi perhevalokuvien lisäksi myös aviomiehen vuosien ja vuosien musiikki-, video- ja levynkansitiedostot. Oooops...


TODENNÄKÖISYYS JOLLEKKIN TAPAHTUMALLE ON KÄÄNTÄEN VERRANNOLLINEN SEN TOIVOTTAVUUTEEN

Tietokone tilttas. Ja kuten arvata saattaa niin minähän olin sitäkin viimeisenä näpytellyt. Huollossa ilmoitettiin että emolevy on finito ja koneen päivät vaan oli tullu täyteen. Hieman alkoi tuntumaan että myös mun päivät väheni tällä maankamaralla radikaalisti just sillä samalla hetkellä.


TOIMINTAVARMA KOMPONENTTI SAA MUUT KOMPONENTIT TOIMIMAAN EPÄVARMASTI

Samsung Gio puhelin. Jännää sinänsä omistaa luuri johon ei saa yhteyttä eikä sillä voi soittaa vaikka se on päällä ja kaikki niinkuin ulkoisesti näyttäisi toimivan. Niin no mitäs niillä puhelu- ja tekstariominaisuuksilla kukaan nyt mitään olis tehnykkään? Vai saako ne nykyisin ainoastaan lisämaksullisena sovelluksena? Toisaalta paska luuri se oli alun alkajaankin.


KAIKKI LASKUVIRHEET TAPAHTUVAT AINA SUUNTAAN MISSÄ NE AIHEUTTAVAT MAHDOLLISIMMAN SUURTA VAHINKOA 


Auto. Kohtuu tarpeellinen toosa. Varsinkin kun on töissä pyöräilymatkaa kauempana. Talvella pahimmilla pakkasilla kyrvähti tuulettimen moottori. Pakko korjata ettei tuulilasin näkökyvyttömyyden lisäksi yllätä hypotermia. Hetkeä myöhemmin korjattiin pari muuta kuluvaa osaa. Sitten, samaisena päivänä kun olin ehtinyt ylistämään Tojotan luotettavuutta kimppakyytikaverille niin auto vaan lakkas toimimasta 50 km päässä kotoa.

Tämän ilon moninkertaisti se että mentiin juuri silloin ekaa kertaa kimpassa töihin Kaisan kanssa, johon olin ihan vastikään tutustunut. Hyvä aloitus tuttavuudelle, eikö? Starttimoottori oli lauennu. Voisko ne osat ens kerralla hajota vaikka kotipaikkakunnalla?

Tässä kohtaa kannattais jättää kertomatta sekin että kimppakyytien alkuaikoina unohdin kerran ottaa Kaisan kyytiin. Pikkasen säväytti ku puhelimesta kuului että "Ootko kohta tulossa...?". Se työpaikkaa kohti jo ajettu 20 km matka meni vähän sukkelampaa takaisinpäin  kuin hetki aiemmin toiseen suuntaan.


TOIMITUSAIKOJEN VARMUUS ON KÄÄNTÄEN VERRANNOLLINEN AIKATAULUN KIREYTEEN

Piilarit. Jotenkin ajattelis että voiko niiden tilaaminen olla vaikeeta. No ei voi. Mutta saaminen kyllä. Verkkokalvokaupasta tuli pari pakettia sinisiä kuukausipiilareita eikä ne nyt ihan istu näihin mun vihreisiin. Palautus aiheutti kilometrin pituisen sähköpostivaihtelun. Piilarien toimitusaika on yleensä about 3-4 päivää mutta tais mennä puolitoista kuukautta ennenkuin oikean väriset saapui.

Ja tarkemmin ottaen vain toinen piilarirasia saapui. Lasku oli silti kahdesta. Postitäti rages mulle Itellassa että "Jokuhan on voinu varastaa ne postilaatikosta. Ei se mun vika oo, mitä mää voin tehdä asialle?" "Olla edes kohtelias?", uskalsin varovasti toivoa. Eiköhän ne piilarit pyöri jossain Itellan lattioilla tai jonku epäkohteliaan postitätin silmässä. En jaksanu  enää toista kilometrin mittaista sähköpostiliikennettä piilarifirman kanssa vaan maksoin laskun kiltisti.


Ei tässä vielä kaikki ollut. Huono karma jatkui ja hymy hyyty vielä mooooonta monituista kertaa kevään aikana tämänkin jälkeen...Niitä varten ilmestyy myöhemmin "Myrphyn Lait osa 2:n".





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti